Het was weer een prachtige show. Kampioenen gefeliciteerd.

Lale 4 is keuringsvedettes de baas in Middenmeer


Artikel verschenen in logo Veeteelt van 7 maart 2018.

Lale 4 kampioen

De finale om het algemeen kampioenschap met rechts winnares Lale 4.

Tandemdochter Lale 4 heeft op wintershow Noord-Holland in Middenmeer voor een verrassing gezorgd. De fraai uitgebalanceerde en puik geuierde pupil van Simon en Elles Kat uit Dikshoorn verraste keuringsvedettes als Marijtje 356 en Zeedieker Roseanna.


Lale won het algemeen kampioenschap nadat ze eerder op de dag ook al de seniorentitel won en de prijs voor de beste uier kreeg. Bij de oudere koeien versloeg Lale de imposante maar nog wat verse Maartje 200 (v. Goldwyn) van Marcel van der Eijk uit Twist.

Wijnker dominant

De middenklasse werd een prooi voor de jeugdige en spijkerhard gebouwde Future Dream H. Dayannie (v. Observer) van Jakob Wijnker en Ina van Ark uit Avenhorn. Ze verwees balanskoe Marijtje 377 (v. Danillo) van Willem Bakker uit Nieuwe Niedorp naar de reservestek.

Ook bij de vaarzen trok Wijnker aan het langste eind. Hij won met de fraai geuierde Future Dream H. Dirkje (v. Reflector) niet alleen de vaarzenjackpot, dit jaar voor het eerst in Middenmeer, maar ook de titel. De reservestek was voor de gerekte en fijntypische Bolleholster Anya 4 (v. Gold Chip) van opnieuw Van der Eijk.

Zoeken

Wijzigingen

sponsor rabobank