Het was weer een prachtige show. Kampioenen gefeliciteerd.

Wijnker en Van der Eijk verdelen prijzen in Middenmeer


Artikel verschenen in logo Veeteelt van 1 maart 2017.

Dora 99

Dora 99 (v. Sid) won het kampioenschap middenklasse en eiste ook het algemeen kampioenschap op .

Met het algemeen kampioenschap van Dora 99 (v. Sid) won Marcel van der Eijk net één prijs meer dan Jakob Wijnker. Verder werd de prijzenpot van Middenmeer in alle klasses over koeien van beide inzenders verdeeld.


Dora 99 uit de stal van Van der Eijk uit Twisk eiste vorig jaar nog het vaarzenkampioenschap op. Dit jaar zette ze haar zegetocht voort met het kampioenschap middenklasse. De Siddochter bleef Future Dream H. Rosie (v. Jotan) van Jakob Wijnker en Ina van Ark uit Avenhorn voor. Rosie werd afgelopen december nog reservekampioene tijdens de HHH.

Zeedieker Roseanna Red wint weer een titel

Een andere bekende die in Middenmeer haar opwachting maakte, was tweevoudig HHH-kampioene Zeedieker Roseanna Red. De Adventdochter is stalgenote van de eerder genoemde Rosie en werd kampioene bij de oudere koeien. Hier won ze van Maartje 200 (v. Goldwyn) van Van der Eijk.

Het vaarzenkampioenschap van de Noord-Hollandse provinciale keuring was eveneens een prooi voor Wijnker. Zijn Future Dream H. Dayanne (v. Observer) verwees Ashlina 3 (v. Brokaw) van Marcel van Eijk naar de tweede plaats.

Zoeken

Wijzigingen

sponsor rabobank